Pages

Dak Polo-Polo...

Tuesday, May 22, 2012

Chaba Thai Kitchen... Restoran Halal Di Krabi...

Cakap pasal makan ni plak kalau dah datang ke tempat orang ni semestinya kite nak try speciality menu dia kan... Tapi yang penting macam kite sebagai Umat Islam ni mestilah kene cari yang "Halal"... Info yang kite orang dapat dari Paula (Staff Buri Tara) di Krabi ni 95% orang die adelah Islam... So tak jadi masalah kalau korang nak cari makanan dekat area sini... Malam pertama tu kite orang berjalan di "Ao Nang Beach" ade banyak kedai makan, lepas dok serbey2 hati terpikat kat "Restoran Chaba Thai Kicthen"... Sebab ramai orang bertudung kat kedai tu, pulak ade logo Halal... Ape lagi cepat-cepat kite orang labuhkan punggung kat situ, dah sangat kelaparan... Nak tau ape kite orang order, meh tengok gambar bawah ni... Harga takdelah mahal sangat so far oklah 970baht...




:: Tembikai & Fresh Orange ::


:: Nasi Goreng Daging - Aizal order tapi pedas giler, berpelohlah makan ::


:: Nasi Goreng Nenas - Aku & Danial order, memang sedap tapi aku lemah sikit sebab ade gajus "


:: Tomyam Seafood - Ameen yang order, memang sangat sedap ::


:: Udang Masak Sambal - Kite orang share2 sebagai lauk tambahan ::

** Dapat gak pekene masakan Thai yang famous "Nasi Goreng Nenas" & "Tomyam"

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis